Vereniging de Wittenburg

Vlakbij de Rijksstraatweg onder Wassenaar, even voor het viaduct voor de eerste elektrische spoorweg in Nederland, de lijn Rotterdam – Scheveningen, vinden wij “Kasteel de Wittenburg”. De overhangende bomen zijn beroemd en de fraaie kleurschakeringen van het zomergroen vormen een zonovergoten weelde. U nadert het kasteel over een brede groene oprijlaan. De oprit wordt geflankeerd door hardstenen zuilen, bekroond met twee groen verglaasde lantaarns. De bosrijke omgeving van Kasteel de Wittenburg garandeert een optimale privacy en veiligheid voor de gasten. Dankzij de gunstige ligging dicht bij de Rijksstraatweg is het kasteel echter goed bereikbaar. Het landgoed beschikt over 200 ruime parkeerplaatsen.

De Vereniging Internationaal Ontvangstcentrum van het Bedrijfsleven de Wittenburg werd opgericht op 15 maart 1963 en heeft tot doel het in stand houden van een ontvangst- en vergadercentrum ten behoeve van haar leden.

Sfeervolle ruimtes

Kasteel de Wittenburg beschikt over 14 verschillende ruimtes, voor vergaderingen, presentaties en andere (feestelijke) bijeenkomsten. Denkt u bijvoorbeeld aan de stijlvolle glazen serre, met toegang tot de kasteeltuin en vijver. De verschillende sfeervol ingerichte ruimtes met hun kenmerkende exclusieve ambiance bieden ruimte voor bijeenkomsten van 2 tot 300 personen, alsmede lunches en diners van 2 tot 250 gasten en recepties voor gezelschappen tot ruim 500 personen. U kunt daarbij exclusief gebruik maken van de ambachtelijke keuken.

Voor exclusieve diners kunt u de chefs table reserveren: culinair dineren in wat door Robert Kranenborg is uitgeroepen tot één van de mooiste keukens van Nederland.

Hotelkamers

Kasteel de Wittenburg beschikt bovendien over 10 volledig gerenoveerde, bijzonder exclusieve hotelkamers. De kamers zijn uiterst modern en voorzien van alle comfort, zoals gratis draadloos internet, een aparte douche en bad, regelbare airconditioning, vloerverwarming in de badkamer en flat screen televisie met digitale ontvangst. De twee suites beschikken beide over een aparte zitkamer (ook te gebruiken als boardroom) en een zeer fraaie badkamer één met Frans ligbad en aparte douche en één met sauna en whirlpool.

Dinerconcerten

Naast zakelijke evenementen organiseert Kasteel de Wittenburg op regelmatige basis concerten voor haar leden tegen een gereduceerd tarief. Tevens kunnen niet- leden van deze mogelijkheid gebruik maken om de concerten bij te wonen. De sfeervolle en unieke ambiance van het kasteel zorgen voor een optimale beleving van de concerten. De persoonlijke service en het culinaire niveau geven een extra dimensie aan het geheel.

Praktische informatie

Hoewel het restaurant en de bars op zaterdag en zondag gesloten zijn, bent u als lid van Vereniging de Wittenburg uiteraard in de gelegenheid om op het kasteel ontvangsten te organiseren zoals lunches, high-teas, diners, bruiloften en recepties.

De hotelkamers zijn in het weekeinde beschikbaar als hotel-garni. Leden van Vereniging Internationaal Ontvangstcentrum van het bedrijfsleven de Wittenburg genieten de voorkeur bij kamerreserveringen en ontvangen tevens een speciale ledenprijs à € 75, – per kamer per nacht exclusief toeristenbelasting en ontbijt. Het reserveren van hotelkamers, zalen en restaurant is gewenst.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ralf Meppelder, directeur van Kasteel de Wittenburg:

Vereniging de Wittenburg
Landgoed de Wittenburg 1
2244 BV Wassenaar

Email: r.meppelder@wittenburg.nl
Telefoonnummer: 070 – 515 15 00