Reserveer nu uw hotelkamer

Skip links

Stichting Vaarwens maakt laatste droom waar

Stichting Vaarwens maakt laatste droom waar

Het begon allemaal ruim 15 jaar geleden. In het kort: Evert Stel had even genoeg van de ‘rat race’ en vooral van de buitensporige regelgeving in Nederland. Tijd om letterlijk en figuurlijk het roer om te gooien. Hij verkocht zijn bedrijf en kocht een boot. Samen met zijn partner Inge de Graaf voer hij overal naar toe. Talloze haventjes werden aangedaan, evenals musea bezocht en fietstochtjes gemaakt, maar…er miste toch iets.

Het energieke stel wilde iets nuttigs doen. De Stichting Vaarwens werd geboren. Voor mensen die te horen hebben gekregen dat ze ongeneeslijk ziek zijn, biedt deze stichting de mogelijkheid om geheel gratis een boottochtje te maken. De zieke mag vijf dierbaren meenemen en ook verplegend personeel vaart die dag mee. De afgelopen 15 jaar hebben al 1000 mensen deze prachtige ‘laatste reis’ gemaakt en met hun familieleden die mee mochten meegeteld in totaal 18.000!

Het motto van de Stichting Vaarwens is: “De ziekte blijft aan wal, de herinnering gaat mee.” En, zoals mede-oprichter Inge de Graaf tegen mij zei: “Hoe ziek ze ook zijn, ze gaan altijd lachend van boord.” Echter, hoe prachtig en dankbaar dit werk ook is en ongeacht het grote aantal vrijwilligers, de Stichting Vaarwens kost geld. En daarom had het bestuur van de stichting een benefiet gala-avond georganiseerd, waarbij zo’n 130 gasten waren uitgenodigd. De avond werd gepresenteerd door de Ambassadeur van Stichting Vaarwens, oud-voorlichter bij de Amsterdamse politie Klaas Wilting, samen met SBS-presentatrice Sandra Schuurhof. Het mooie diner werd verzorgd door de keuken van Kasteel de Wittenburg en tussen de gangen door waren er optredens van Mariska van Kolk, Peter Douglas, Peter Strickes en Lou Prince.

Na het hoofdgerecht verscheen Veilingmeester Junior Zegger ten tonele en wist op charmante en humoristische wijze het publiek voor het goede doel zoveel mogelijk geld “uit de zak te kloppen.” Ter veiling werden onder meer aangeboden een akoestische gitaar, gesigneerd door Anouk en Jan Akkerman, een dagje varen met twee personen op de boot van Klaas en Gerda Wilting en 2 overnachtingen voor 2 personen in de Chambre d’Hotes van Theo Heuft ( bekend van Yab Yum) in het Franse plaatsje Fuissé. Dankzij de energie en overredingskracht van Veilingmeester Junior Zegger werden er goede zaken gedaan en kon het Bestuur van Stichting Vaarwens terugkijken op een wervelende en succesvolle benefiet avond.