Reserveer nu uw hotelkamer

Skip links

Kasteel De Wittenburg verwelkomt honderd secretaresses

Kasteel De Wittenburg verwelkomt honderd secretaresses

Van een eenvoudig bosje bloemen op het bureau als dank voor een jaar hard werken is de Nationale Secretaressedag inmiddels verworden tot een groots opgezet evenement. Meer dan honderd secretaresses, beter gezegd top assistants, zowel man als vrouw, betraden donderdag 20 april de uitgelegde rode loper van Kasteel de Wittenburg. Vanaf 15.00 uur was er een uitgebreid en gevarieerd programma georganiseerd door het Kasteel, Big Improvement Days initiator Ralph van Hessen en Secretary Plus met afsluitend een driegangendiner.

In zijn welkomstspeech gaf Van Hessen aan hoe belangrijk de rolvan een secretaresse/personal assistent is binnen een bedrijf. “Een
secretaresse is de ruggegraat, zij zorgt ervoor dat alles op rolletjesloopt, is de oren en ogen van een organisatie en dat willen wij vieren in de 15e editie van deze secretaressedag. In samenwerking met Antje Montero, ondernemer, zangeres en auteur, gaf hij gedurende de middag nog een aantal interviews met twee CEO’s, FleurKlijnmsit, CEO van Recruit Global Family en Marloes Puik, algemeen directeur van Secretary Plus waarin zij vertelden over de rol van hun secretaresses. Bijzonder was wel dat beide dames zelf als secretaresse zijn begonnen. Het advies van hun vader: “doe maar een secretaresseopleiding, dan heb je altijd werk.” Antje zelf werd
ook geïnterviewd. Haar loopbaan is wel heel bijzonder begonnen. Zij vertelde dat zij in een woonwagen is opgegroeid en hoe zij na haar scheiding totaal berooid toch haar leven weer wist op te pakken. Een door haar gewonnen prijs van 100.000 gulden bleek niet meer dan een platencontract en een aantal optredens zodat zij uiteindelijk zo goed als niets overhield van het hele bedrag.

Inmiddels is Antje een bekende zangeres en heeft een speciaal fitnessprogramma opgezet dat zelfs is aangekocht door verschillende luchtvaartmaatschappijen. Antje kan zeer onderhoudend vertellen, tijdens haar verhaal kon je een speld horen vallen. Psycholoog arbeid en gezondheid en tevens auteur van ‘Het Grote Hoe Ik Werk’-boek Christianne Vink, gaf een toelichting over het belang van pauzes. Zij maakt onderscheid tussen micro-, meso- en macropauze en vroeg de secretaresses een formulier in te vullen hoe zij dat voor zichzelf organiseren. Na de groepsfoto op de trap van het bordes was het tijd voor wat beweging. Koptelefoon op en aan de slag. Een geroutineerd team van Energy Up begon met wat lichte oefeningen, waarna de vaart er snel in kwam. Een oefeningspakket niet alleen individueel, maar ook samen met de andere deelnemers zorgde voor een wel heel speciale ervaring. Op een heel onbevangen manier raakte iedereen met elkaar aan de praat.

Veel aandacht was er voor het gesprek met Anne-Marie van Leggelo, Nederlands meest bekende imago en etiquette expert. Zij gaf desgevraagd aan alle aanwezigen nog een paar inspirerende tips: niet alleen de eerste, maar ook de laatste indruk is belangrijk. Neem goed afscheid, loop mee, wacht in de deur.” Of: “geef een complimenten als je er zelf één krijgt, geef dan niet als antwoord “het was eenkoopje, ik kreeg 40% korting.” Inmiddels is het tijd voor de uitreiking van de BID Secretaresse Impact Award. Deze award is in het leven geroepen ter erkenning van de veelal onderbelichte rol van assistenten die elke dag klaar staan. Speciaal voor deze gelegenheid is Anke van den Ouden uitgenodigd, algemeen directeur Microsoft Nederland. Deze award is min of meer een première en is voor de top-assistant, in dit geval top-assistants, die het afgelopen jaar het meest impact heeft gemaakt. De prijs is voor twee dames, Rebecca Lorang en Astrid Pahalwankhan. De twee zijn allebei werkzaam op het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap vanwege hun vitale rol in de samenleving. Zij werken op hetzelfde niveau vier dagen per week voor de bewindsieden van OCW. “Een altijd hectische baan, met veel overwerk en
waar je eigenlijk 24/7 klaar moet staan.

Wij zorgen er onder andere voor dat voor de bewindslieden de dag zo is ingevuld dat afspraken elkaar niet overlappen of uitlopen,
dat stukken klaarliggen, maar ook dat op er op tijd wordt gegeten.” Naast een bos bloemen krijgen de dames ook een overnachting aangeboden in de bruidssuite van
Kasteel de Wittenburg. Rond 19.00 is het programma in de Oranje-Nassauzaal afgesloten en is het tijd voor de inwendige mens. Antje brengt nog een aantal nummers te berde voordat wordt begonnen met een driegangen diner verzorgd door de keukenbrigade van Kasteel De Wittenburg. Zowel door de secretaresses als
door de organisatie kan er worden teruggekeken op een zeer geslaagde dag die hopelijk in de toekomst veel navolging zal hebben.